Koti lompakko

Ethereum lompakko - mikä on paras lompakko ethereumin säilyttämiseen

Tegan Harris
Tegan Harrisviimeksi päivitetty : 31/07/2023 at 6:53

Ethereum lompakko on työkalu, jonka avulla voit säilyttää kryptovaluuttasi. Lompakoita on erityyppisiä, kuten mobiili-, netti- ja paperilompakoita. Jokaisella lompakkotyypillä on omat etunsa ja haittansa.

Mikä on Ethereum-lompakko?

Ethereum-lompakko on digitaalinen lompakko, jota käytetään Etherin ja muiden Ethereum-tavaramerkkien tallentamiseen, lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Lompakoita voidaan luoda työpöytä- tai mobiililaitteilla, ja jotkin lompakot on tarkoitettu vain tietyille kolikoille.

Miksi tarvitsen Ethereum-Lompakon?

Jos suunnittelet Ethereumiin osallistumista, tarvitset Ethereum-lompakon, jotta voit säilyttää ja siirtää kryptovaluutta varojasi.

Ethereumin siirto lompakosta toiseen

Jos haluat lähettää Ethereumia lompakosta toiseen, sinun on tiedettävä vastaanottajan lompakon osoite. Se on yksilöllinen merkkijono, joka yksilöi lompakon haltijan.

Jos haluat siirtää varoja, avaa Ethereum-lompakkosi ja napsauta "Lähetä"-painiketta. Syötä vastaanottajan lompakon osoite, lähetettävä valuuttamäärä ja salasanasi. Napsauta "Lähetä".

Näkyykö siirto välittömästi Ethereum-lompakossa?

Siirrot voivat joskus viedä muutaman tunnin ennen kuin ne näkyvät.

Voit tarkistaa siirron tilanteen etherscan sivustolta syöttämällä hakukenttään osoitteen, josta siirto on tehty. Sivusta kertoo sinulle sitten siirron tilan.

Muista tarkistaa siirtokulut aina ennen siirron tekemistä

Riippuen verkoston käytöstä, siirtokulut voivat olla hyvinkin kalliita siirroille. Muista tarkistaa päiväkohtainen (keskiarvo) siirtokulu, jottet siirrä varojasi kalliina päivänä.

5 erilaista Ethereum-lompakkoa

1. Pörssi - tai nettilompakot

Tämä on vaihtoehdoista huonoin, koska se on alttein hakkeroinnille. Käyttämäsi pörssi voi myös jäädyttää tilisi erilaisista syistä.

Suomalainen Ethereum-lompakko: Coinmotion

Mikäli etsit suomalaista ethereum-lompakkoa, suosittelemme tutustumaan Coinmotioniin. Coinmotion on suomalainen kryptovaluuttayritys, joka tarjoaa lompakkopalvelua sekä osto- ja myyntialustaa kryptovaluutoille. Se on yksi ensimmäisistä näitä palveluja tarjoavista yrityksistä Suomessa, ja sen tavoitteena on tehdä kryptovaluuttojen ostaminen ja myyminen helpoksi.

2. Mobiililompakko - helppokäyttöinen vaihtoehto

Mobiililompakko on puhelimeen ladattava sovellus, jossa säilytät kryptovaluuttasi. Mobiililompakko on yleisin vaihtoehto ei lompakoista. Helppokäyttöisin mobiililompakko aloittelijalle on Trustwallet. Muista henkilökohtainen privaattiavaimesi, koska hukatessa puhelimesi voit palauttaa lompakkosi sen avulla. Trustwallet on helppo ottaa käyttöön, ja se on maksuton palvelu käyttää. Voit myös käyttää Trustwalletia muihin kryptovaluuttoihin kuten BNB ja Solana. Mobiililompakot toimivat myös hyvin Ethereum Kasinoilla. 

Huono puoli mobiililompakoissa on niiden sidonnaisuus puhelimeesi. Jos joku pääsee käsiksi puhelimeesi, niin he voivat tehdä vapaasti siirtoja lompakossasi.

3. Desktop lompakko eli työpöytälompakko

Työpöytälompakko on ohjelmisto, jonka asennat tietokoneellesi Ethereumin ja muiden kryptovaluuttojen varojen säilyttämistä varten. Ne tarjoavat korkeatasoista turvallisuutta ja rahojesi hallintaa sekä mukavuutta, sillä ne ovat aina saatavilla tietokoneellasi. Exodus on yleisin valinta työpöytälompakoista. Nämä lompakot toimivat niin MAC OS:llä kuin Windowsilla. Exodus on itsehallinto lompakko, eli Exodus ei pääse käsiksi varoihin lompakossasi. Turvallisuus riippuu siitä kuinka käytät konetta mille asennat Exoduksen. Mitä vähemmän vierailet vaarallisilla sivustoilla niin sitä pienemmät ovat riskit.

4. Kylmälompakko on paras Ethereum lompakko

Kylmälompakon nimi tulee siitä, että tämänlainen lompakko ei ole kytketty internettiin. Kylmälompakon voi kytkeä nettiin ainoastaan kun se on kytketty USB:n kautta tietokoneeseen. Kun olet kytkenyt lompakkosi tietokoneeseen syötät lompakkoon sen oman salasanan, jonka sen jälkeen pääset käsiksi lompakon sisältöön. Meidän suosima kylmälompakko on Ledger Nano X. Lompakon ensiasennus vaatii hieman työtä ja on todella tärkeää, että tallennat privaattiavaimet johonkin turvalliseen paikkaan.

Kylmälompakko ei ole aloittelijaystävällinen, mutta se on turvallinen vaihtoehto kunhan privaattiavaimesi eivät joudu vääriin käsiin. Mikäli hukkaat kylmälompakkosi, voit palauttaa lompakon uuteen laitteeseen syöttämällä privaattiavaimesi uuteen lompakkoon.

5. Paperilompakko

Paperilompakko tarkoittaa paperilappua, johon tulostetaan lompakkosi osoite, eli QR-koodi sekä privaattiavaimet. Paperilompakkoa voidaan pitää turvallisimpana vaihtoehtona, sillä lompakon sisältöön ei ole pääsyä ilman paperilla olevia privaattiavaimia. Bitcoin miljardöörit Tyler ja Cameron Winklevoss käyttävät paperilompakkoa. Paperilompakko on saksittu useaan eri osaan ja jokainen lompakon osa on säilötty eri pankkien talletuslokeroihin.

Paperilompakon huonoja puolia ovat luonnollisesti mahdollisuus hukata paperilappu. Paperille tulostetut tiedot voivat myös alkaa haihtua ajan myötä. Paperilompakko ei ole nykyään suosittu vaihtoehto kryptovaluutan säilyttämiselle.

Kuinka valitset itsellesi sopivan Ethereum lompakon?

Lompakon valinta riippuu siitä mitä aiot tehdä Bitcoineilla. Tässä vaihtoehtoja muutamalle eri käyttäjätyypille.

Pörssilompakko on paras ethereum lompakko aktiivisille kaupankävijöille

Jos aiot myydä ja ostaa Bitcoineja tiheämmällä tahdilla, kylmälompakko ei ole sinulle paras vaihtoehto. Maksat siirtomaksuja joka kerta kun siirrät varojasi pörssiin sekä pörssistä lompakkoosi. Siksi pörssi- eli nettilompakko on sinulle paras vaihtoehto.

Kylmälompakko on paras pitkän aikavälin sijoittajille

Pitkän aikavälin sijoittajalle paras vaihtoehto on kylmälompakko. Kryptovaluuttasi pysyy turvassa kylmälompakossasi ellet kadota privaattiavaimiasi ulkopuolisten käsiin.

Mobiililompakko on paras vaihtoehto ei-teknisille henkilöille

Jos et luota teknisiin taitoihisi ja haluat helpomman vaihtoehdon, niin mobiililompakko on sinulle hyvä vaihtoehto. Sen asentaminen sujuu mutkitta, ja kryptovaluuttasi on tallessa kunhan säilytät privaattiavaimesi hyvin.

Yksikään Ethereum lompakko ei 100% turvallinen

Lompakkosi turvallisuus riippuu eniten sinun omasta käytöksestä ja varovaisuudesta. Esimerkiksi voit hukata paperilompakkosi, joutua hakkeroinnin kohteeksi tai menettää hallinnan privaattiavaimistasi.

Ethereum-Lompakko hukassa. Mitä teen?

Ei hätää! Privaattiavaimet ovat tarkoitettu juurikin hukatun lompakon palauttamiseen. Jos sinulla ei ole privaattiavaimia tallessa, et tule ikinä pääsemään käsiksi kadonneen lompakkosi sisältöön riippumatta kuinka suuri sen arvo on. Esimerkiksi Bitcoinin kehittänyt Satoshi Nakamoto ei pääse käsiksi 8 miljardin arvoiseen Bitcoin lompakkoonsa, koska privaattiavainten hallinta on epäselvää.

Ethereum lompakko yhteenveto

Saatavilla on useita erilaisia Ethereum-lompakoita, joilla kaikilla on omat ominaisuutensa ja etunsa. Verkkolompakko on Ethereum lompakko, jota käytetään verkkoselaimen kautta. Mobiililompakot ovat sovelluksia, jotka voit ladata puhelimeesi tai tablettiisi. Niiden avulla pääset kätevästi käsiksi varoihisi missä tahansa oletkin. Työpöytälompakot ovat ohjelmistoja, jotka asennat tietokoneellesi. Kylmälompakot ovat fyysisiä laitteita, jotka tallentavat varojasi offline-tilassa. Tämä tekee niistä yhden turvallisimmista vaihtoehdoista, sillä ne eivät ole yhteydessä internetiin. Paperilompakko on fyysinen asiakirja, joka tallentaa kryptovaluuttavarasi offline-tilassa.

Valitsitpa minkä tahansa lompakon, varmista sen olevan turvallinen ja suojattu. Muista varmuuskopioida lompakkotiedostosi säännöllisesti, ja käytä vain hyvämaineisia palveluntarjoajia.