Koti osta-ethereumia

Osta Ethereumia

Kryptovaluutat ovat nyt muotia, ja Ethereum on yksi suosituimmista vaihtoehdoista. Tässä artikkelissa tarjoamme tarpeellista tietoa, mikäli harkitset Ethereumin ostamista.

Ethereum lyhyesti - Mikä se on?

Venäläis-kanadalainen ohjelmoija Vitalik Buterin loi Ethereumin vuonna 2015. Ethereum on hajautettu alusta, joka käyttää älykkäitä sopimuksia sekä omaa oman lohkoketjun. Ethereum-sopimukset tallennetaan julkiseen lohkoketjuun, mikä tarkoittaa, että kuka tahansa voi päästä niihin käsiksi. Sopimuksen toteuttamiseksi on kuitenkin lähetettävä pyyntö verkossa ja suoritettava maksu eetterillä. Näin estetään roskapostia ja varmistetaan, että resursseja käytetään oikeudenmukaisesti. Ethereumin sopimukset voivat tehdä mitä tahansa, mitä niihin voidaan ohjelmoida, ilman petoksen tai kolmannen osapuolen puuttumisen riskiä. Tämä tekee niistä uskomattoman monipuolisia ja käyttökelpoisia moniin eri tarkoituksiin. Ethereum toimii ether-tokenilla, jonka voi vaihtaa kryptovaluuttapörsseissä muihin digitaalisiin valuuttoihin tai fiat-valuuttoihin.

Parhaat välittäjät

 • 4.3/5
  nexo.ioLogo
  nexo.io
  Steikkaus
  APY asti 8%
  42+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 1 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen 8 % Tarjoaa jopa
  • €2000000 Talletusraja

 • Nopea talletus4.6/5
  Plus500Logo
  Plus500
  Perustaa/aloittaa2007
  Luotettava pelaaja
  0+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 0 Maksutavat/talletustavat

  77 % piensijoittajista voi menettää rahaa käydessään kauppaa CFD-tuotteilla tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi.

 • 4.6/5
  bitpandaLogo
  bitpanda
  Steikkaus
  APY asti yes%
  0+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 0 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen yes % Tarjoaa jopa

 • Nopea talletus4.8/5
  coinmotionLogo
  coinmotion
  Suomenkielinen
  Livechat
  5+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP
  Kryptovaluuttakortti
  matalat kulut
  • 3 Maksutavat/talletustavat
  • €2500 Talletusraja
  • €20000 Kuukausittainen talletusraja

 • Nopea talletus4.8/5
  etoroLogo
  etoro
  Suomenkielinen
  Livechat
  51+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Cardano, Polygon, Avalanche
  Kryptovaluuttakortti
  matalat kulut
  • 13 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen 4.3 % Tarjoaa jopa
  • €10000 Talletusraja

 • Kuinka Ether ja Ethereum eroavat toisistaan?

  Eether (suomeksi Eetteri) on Ethereum verkossa käytetty valuutta, kun taas Ethereum on alusta, joka käyttää eetteriä valuuttana. Eetteriä käytetään Ethereum verkossa tapahtumamaksujen ja laskentaresurssien maksamiseen, kun taas Ethereum on hajautettu alusta, joka käyttää älykkäitä sopimuksia. Ethereumin sopimukset voivat tehdä mitä tahansa, mitä niihin voidaan ohjelmoida, ilman petoksen tai kolmannen osapuolen puuttumisen riskiä, kun taas eetteri on Ethereum-verkon käyttövoimana oleva kryptovaluutta. Ethereum-verkko toimii eetterillä, kryptovaluutalla, jonka arvon määräävät markkinat. Eetteriä voi vaihtaa kryptovaluuttapörsseissä muihin digitaalisiin valuuttoihin tai fiat-valuuttoihin.

  Kannaatko Ethereumiin sijoittaa?

  Ethereum-sijoituksen kannattavuus riippuu monista tekijöistä, kuten markkinaolosuhteista, eetterin nykyisestä arvosta ja ostamasi eetterin käyttötarkoituksesta. Tästä huolimatta Ethereum-sijoittamisessa on muutamia yleisiä asioita, jotka kannattaa pitää mielessä. Olemme listanneet tähän artikkeliin Ethereumiin sijoittamisen plussat ja miinukset.

  Plussat

  Ethereum on toisiksi suurin kryptovaluutta

  Ethereum on maailman toiseksi suurin kryptovaluutta Bitcoinin jälkeen. Tämä tarkoittaa, että sillä on suuri markkina-arvo ja sillä käydään laajasti kauppaa. Ethereumin arvo voi vaihdella, mutta se on yleensä ollut viime vuosina nousussa eli se tarjoaa nyt ostaville sijoittajille mahdollisuuksia huomattaviin voittoihin myöhemmin.

  Ethereumilla on valtava määrä käyttäjiä ja Dappeja

  Tällä hetkellä Ethereum verkolla on valtava määrä käyttäjiä sekä Dappeja. Dappit eli hajautetut sovellukset ovat sovelluksia, jotka toimivat hajautetussa verkossa. Ethereum-verkossa toimii monenlaisia dappeja yksinkertaisista peleistä monimutkaisiin sovelluksiin. Dappit ovat houkutelleet suuren määrän käyttäjiä Ethereum verkkoon, ja niiden kasvavan suosion ansiosta Ethereum-verkko laajenee jatkuvasti, ja uusia dappeja syntyy koko ajan.

  Ethereumin markkina-arvolla on vielä runsaasti kasvuvaraa

  Ethereumin markkina-arvossa on runsaasti kasvuvaraa, sillä Ethereum on vielä suhteellisen uusi valuutta, ja sillä on paljon tarjottavaa sijoittajille. Lisäksi Ethereum-alustaa parannetaan ja päivitetään jatkuvasti, mikä tarkoittaa, että sen arvo todennäköisesti kasvaa edelleen tulevaisuudessa.

  Ethereum 2.0 päivitys parantaa voi mullistaa Ethereiumin

  Ethereum 2.0 -päivityksen on tarkoitus parantaa skaalautuvuutta, nopeutta ja tehokkuutta mm. lisäämällä sekunnissa käsiteltävien transaktioiden määrää. Näillä uudistuksilla se pystyy kilpailemaan muiden lohkoketjuverkkojen kanssa. Lisäksi Ethereum 2.0 -päivitys tekee Ethereumista ympäristöystävällisemmän vähentämällä transaktioiden käsittelyyn tarvittavan energian määrää. Yhtenä mullistavana Ethereum 2.0 -päivityksen ominaisuudesta on steikkaaminen. Tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjät voivat saada prosenttiosuuden Etherium-omistuksistaan takaisin korkona.

  Miinukset

  Siirtokulut voivat olla ajoittain todella kalliita

  Ethereumin siirron hinta vaihtelee useiden tekijöiden mukaan. Näitä tekijöitä ovat muun muassa siirrettävä määrä, transaktion tyyppi ja transaktiohetken valuuttakurssi. On tärkeää olla tietoinen siirtokuluista ennen verkon valintaa.

  Ethereumilla on runsaasti kilpailijoita

  Ethereum verkko kohtaa yhä enemmän kilpailua useiden eri lohkoketjuverkkojen taholta jatkuvan lohkoketjumarkkinan kasvun takia. Suurimmat uhat Ethereumille aiheuttaa kilpailijoiden tarjoamat tehokkaat siirtonopeudet ja edullisemmat hinnat.

  2.o päivityksellä ei itsessään vaikuta siirtokuluihin

  Ethereum 2.0 päivitys muuttaa verkon POW-järjestelmästä (Proof of Work) POS-järjestelmäksi (Proof of Stake). POW -järjestelmä on Ethereumin nykyinen järjestelmä, jossa louhijat palkitaan verkon transaktioiden todentamisesta. Uudemmassa POS -järjestelmässä Ethereumin haltijat palkitaan verkon tapahtumien todentamisesta. POS-järjestelmä vähentää sähkön kulutusta, muttei juurikaan vaikututa siirtokulujen laskuun, sillä päivityksen myötä sähkön hinta ei muutu, mutta sähkön tarve tehokkaammalla lohkojen luontiprosessilla pienenee hieman.

  Ethereum 2.0 päivityksessä on tarkoitus aloittaa shardaus. Shardauksella tarkoitetaan prosessia, jossa Ethereum verkko jaetaan eri osiin eli eri shardeihin. Jokaisella shardilla on oma itsenäinen lohkoketju, omat louhijat ja omat transaktiot. Tämä tekee Ethereum verkosta nopeamman ja skaalautuvamman, sillä jokainen shardi pystyy käsittelemään transaktioita itsenäisesti. On myös arvioitu, että shardauksen ansiosta siirtokulut tulevat tippumaan tulevaisuudessa.

  Kuinka voit ostaa Ethereumia?

  Jos haluat ostaa Ethereumia, sinulla on muutamia eri vaihtoehtoja. Voit tehdä kaupat kryptovaluuttapörssin kautta tai suoraan yksityishenkilöltä eli myyjältä. Mikäli haluat ostaa suoraan myyjältä, ostat sitä siis pörssin ulkopuolelta. Tämä voi olla vaikea prosessi, sillä sinun tulee löytää hyvämaineinen myyjä itse. Myyjältä ostaessasi kannattaa tarkistaa kaupan ehdot huolellisesti ja varmistaa, että ymmärrät kaikki siihen liittyvät kustannukset ennen kauppaan sitoutumista. Toisaalta suoraan myyjältä ostamisen etuna on, että voit ehkä neuvotella paremman hinnan kuin pörssissä. Helpoin tapa suorittaa osto on kryptovaluuttapörssin kautta. Tässä artikkelissa keskitymme syvemmin Ethereumin ostoon pörssin kautta.

  Valitse kaupankäyntialusta

  Kun valitset pörssiä, varmista, että valitset sellaisen, joka vastaa sijoitustarpeitasi. Useimmat pörssit ovat helppokäyttöisiä, ja ostoprosessi kestää vain muutaman minuutin. Voit suorittaa oston luottokortilla, pankkisiirrolla tai käyttämällä muita kryptovaluuttoja useimmissa pörsseissä. Suosituimpiin pörsseihin kuuluvat Coinbase ja Binance.

  Luo tili ja vahvista henkilöllisyytesi

  Kun olet valinnut sinulle oikean alustan, sinun on aika luoda käyttäjätilisi. Tilin luonti ja henkilöllisyytesi vahvistaminen virallisella henkilöllisyystodistuksella ovat välttämättömiä vaiheita ennen Ethereumin ostamista. Henkilöllisyytesi todennus on pakollinen vaihe petoksilta ja rahanpesulta suojautumiseksi. Kun tilisi on vahvistettu, voit siirtyä seuraavaan Ethereumin ostovaiheeseen.

  Tee talletus

  Tilin luonnin ja todennuksen tehtyäsi sinun tulee tehdä ensimmäinen talletus. Talletuksella tarkoitetaan rahamäärää, jolla aiot ostaa Ethereumia. Talletetut varat siirretään pörssiin, ja voit sitten käyttää niitä Ethereumin ostamiseen. Huomaathan, että talletuksen vähimmäismäärä vaihtelee pörssikohtaisesti.

  Tee osto

  Kun olet tallettanut varoja tilillesi, voit tehdä ensimmäisen oston valitsemalla "Osta" ja syöttämällä haluamasi määrän Ethereumia. Pörssi laskee automaattisesti oston hinnan valitsemassasi valuutassa.

  Siirrä ostetut Ethereum tokenit Ethereum lompakkoon

  Onnistuneen oston jälkeen, voit tallentaa Ethereumisi digitaaliseen Ethereum lompakkoon. Ethereum lompakko on tarkoitettu talletuksen lisäksi myös Ethereumin lähettämiseen ja vastaanottamiseen. On olemassa monenlaisia Ethereum-lompakoita ja näistä löytyy kattava opas sivuiltamme.

  Kun olet löytänyt tarpeitasi vastaavan ja turvallisen Ethereum-lompakon, voit aloittaa talletuksen tililtäsi Ethereum-lompakkoosi. Tarvitset Ethereum-lompakkosi julkisen avaimen tai osoitteen. Tämä on yksilöllinen tunniste, jonka avulla voit vastaanottaa Ethereumia. Kopioi siis Ethereum-lompakkosi julkinen avain tai osoite ja liitä se pörssin "Destination"-kenttään. Napsauta sitten "Lähetä"-painiketta ja varat siirretään tililtäsi lompakkoosi.

  Osta Etheriumia luottokortilla

  Kun ostat Ethereumia, vaihdat käyttämäsi valuutan Ethereumiin. Huomaathan, että pörssi veloittaa tästä palvelusta maksun. Voit ostaa Ethereumia useista pörsseistä verkossa luottokortilla. Aivan kuten luottokortin käyttö muissa ostotilanteissa, myös Ethereumin ostossa luottokortin käyttö on hyvin yksinkertaista. Sivuiltamme löydät kattavan ohjeen Ethereumin ostoon luottokortilla.

  Mitä voin tehdä ostamillani Ethereumeilla?

  Jos mietit, mitä Ethereumilla voi tehdä, et ole yksin. Ethereum on suhteellisen uusi kryptovaluutta, joka yrittää vielä löytää paikkansa maailmassa. On kuitenkin jo muutamia asioita, joihin voit käyttää sitä. Voit käyttää sitä tällä hetkellä tavaroiden ja palveluiden maksamiseen, voit vaihtaa sen muihin kryptovaluuttoihin tai voit pitää sitä hallussasi siinä toivossa, että sen arvo nousee. Tässä osiossa tarkastelemme tarkemmin mitä voit tehdä ostetulla Ethereumilla.

  Steikkaa Ethereumit ja tienaa korkoa koron päälle

  Nyt kun olet ostanut ethereumit ja pohdit mitä niillä tekisi, suosittelemme tutustumaan ethereum steikkaus artikkeliin. Steikkauksen avulla voit ansaita korkoa omistamiellesi ethereumeille steikkaamalla ne esimerkiksi Nexoon. Lyhyesti selostettuna voit siis ansaita korkoa korkon päälle säilyttämällä Ethereumia lompakossasi. Tätä kutsutaan steikkaukseksi, ja sen avulla voit ansaita passiivista tuloa samalla kun autat turvaamaan Ethereum-verkkoa. Steikkaamalla voit myös auttaa verifioimaan transaktioita ja nopeuttamaan verkon toimintaa ja lisäämään Ethereumin luotettavuutta ja arvoa.

  Sijoita NFT:hen

  Non-Fungible Tokensit eli NFT:t ovat uudenlainen digitaalinen omaisuuserä, joka on ainutlaatuinen eikä sitä voi kopioida. Niitä käytetään usein edustamaan reaalimaailman omaisuuden, kuten taiteen tai maan, omistusta. Niitä voidaan käyttää myös digitaalisen omaisuuden, kuten videopelien tai musiikin, edustamiseen. NFT:t tallennetaan lohkoketjuun, ja niitä voidaan siirtää käyttäjien välillä. Tämä tekee niistä turvallisia ja väärentämisen estäviä. Lopuksi niitä voidaan käyttää ainutlaatuisten digitaalisten kokemusten luomiseen. Voit esimerkiksi luoda pelin, jossa pelaajan on käytettävä NFT:itä edetäkseen pelissä.

  NFT-sijoitukset ovat riskialttiita, mutta ne voivat olla erittäin kannattavia. Viime aikoina NFT-sijoitukset ovat kuitenkin romahtaneet, joten on tärkeää tehdä tutkimusta ennen kuin sijoittaa niihin.

  Pelaa Blochain pelejä

  Yksi tapa käyttää ja mahdollisesti ansaita lisää Ethereumia on Blochain pelien pelaaminen. Blochain-pelit ovat uudenlainen lohkoketjuun perustuva pelityyppi. Tämä tekee niistä turvallisia ja luotettavia. Niitä voi myös pelata ilmaiseksi, mikä tekee niistä loistavan vaihtoehdon pelaajille. Useimmat blochain-pelit perustuvat Ethereum-verkkoon. Tämä tarkoittaa sitä, että niissä käytetään Ethereum-tokeneita pelin sisäisten kohteiden tai palkintojen maksamiseen. Lisäksi ne käyttävät usein Ethereumin älykkäiden sopimusten ominaisuutta ainutlaatuisten pelikokemusten luomiseen.

  Joitakin suosittuja blochain-pelejä ovat esimerkiksi CryptoKitties, Blockchain Cuties ja Gods Unchained. Näissä peleissä käyttäjät voivat olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa ja ansaita palkintoja pelaamisesta.

  Älä tee mitään, istu sijoituksiesi päällä

  Ethereum on erittäin turvallinen ja luotettava kryptovaluutta. Se on ollut olemassa vuodesta 2015, ja sillä on erittäin vahva yhteisö takanaan. Tämä tekee Ethereumista loistavan sijoituskohteen pitkällä aikavälillä. Ajan myötä näet sijoituksesi kasvavan ja tuottavan tuottoa.

  Usein kysytyt kysymykset

  Mikä on Ethereum?
  Ethereum on kryptovaluutta ja lohkoketjualusta. Se on ainutlaatuinen siinä mielessä, että sen avulla kehittäjät voivat luoda älykkäitä sopimuksia ja hajautettuja sovelluksia. Nämä sovellukset voivat toimia Ethereum-verkossa.
  Miten ostan Ethereumia?
  Voit ostaa Ethereumia kryptovaluuttapörssin tai yksityishenkilön kautta.
  Mitä voin tehdä Ethereumilla?
  Lyhyesti sanottuna Ethereumia voidaan käyttää ainutlaatuisten digitaalisten kokemusten luomiseen, transaktioiden suojaamiseen ja todentamiseen sekä NFT-rahastoihin sijoittamiseen.
  Onko Ethereum hyvä sijoitus?
  Riippuen siitä, mitä toivot sijoitukseltasi Ethereum on loistava sijoitus. Voit hyödyntää Etheriä monella eri tavalla kuten esimerkiksi tuottamalla sinulle lisätuloja ja vahvistamalla Ethereumin luotettavuutta ja laatua steikkaamalla.