Ethereum pörssit - parhaat Ethereum-kauppapaikat
Ethereum-kauppaa käydessäsi haluat varmistaa, että käytät parhaita Ethereum pörssejä. Kaikki pörssit eivät tarjoa samoja ominaisuuksia tai etuja, joten on tärkeää tehdä tutkimusta ennen kuin päätät, mikä niistä sopii sinulle. Tässä artikkelissa kerromme sinulle muun muassa miten luot tilin pörssiin ja kuinka siirrät varasi omaan Ethereum-lompakkoosi. Annamme myös omat suosituksemme parhaista Ethereum-pörsseistä tällä hetkellä. Tervetuloa mukaan!
Ethereum pörssi, mikä se on?
Ethereum-pörssit ovat alustoja, joilla voit ostaa, myydä tai vaihtaa Ethereumia muihin digitaalisiin varoihin tai fiat-valuuttoihin. Kryptovaluuttapörssit veloittavat yleensä maksun jokaisesta transaktiosta. Jotkin pörssit tarjoavat vain kryptovaluuttojen välistä kauppaa, kun taas toiset mahdollistavat myös Ethereumin ostamisen fiat-valuutalla, kuten Yhdysvaltain dollareilla tai euroilla. On myös kourallinen hajautettuja pörssejä, jotka käyttävät Ethereum-lohkoketjun älykkäitä sopimuksia helpottaakseen vertaiskaupankäyntiä. Yleensä keskitetyt pörssit ovat suositumpia ja helpompia käyttää kuin hajautetut pörssit. Hajautettujen pörssien etuna on kuitenkin se, että ne ovat turvallisempia ja yksityisempiä. Ne eivät nimittäin luota siihen, että kolmas osapuoli säilyttää käyttäjien varoja.
Suomessa toimii tällä hetkellä kaksi Ethereum-pörssiä: Northcrypto ja Coinmotion. Molemmat pörssit tarjoavat kaupankäyntiä Ethereumilla muita kryptovaluuttoja tai euroja vastaan.
Kuinka tunnistan luotettavan ethereum pörssin?
Ethereum on maailmanlaajuisesti todella suosittu kryptovaluutta ja sitä voi ostaa monista eri pörsseistä. Aloittelija voi täten olla hieman eksyksissä. Suosittelemme ensimmäiseksi kahta jo mainitsemaamme suomalaista toimijaa, Northcryptoa ja Coinmotionia. Molemmat ovat Suomen Finanssivalvonnan alaisia, luotettavia pörssejä, joissa on mahdollista käydä kauppaa monilla eri kryptovaluutoilla. Sekä Northcryptolla että Coinmotionilla on kätevät mobiilisovellukset sekä hyödyllisiä lisäominaisuuksia sijoittamisen ja oman rahankäytön hallintaan.
Seuraavaksi kerromme muutamasta isommasta toimijasta, joiden kanssa ei varmasti voi mennä vikaan:
Coinbase. Coinbase on yksi suosituimmista kryptovaluuttapörsseistä ja siihen on hyvä syy. Sen helppokäyttöinen käyttöliittymä tekee siitä täydellisen aloittelijoille ja sen vankat turvaominaisuudet antavat kokeneille sijoittajille mielenrauhaa. Coinbase on myös yksi eniten säännellyistä toiminnassa olevista pörsseistä, mikä tuo käyttäjille lisäsuojaa. Kaiken kaikkiaan Coinbase on luotettava ja turvallinen valinta kaikille, jotka haluavat sijoittaa Ethereumiin.
Binance. Binance on toinen suosittu pörssi, joka on kerännyt uskollisen kannattajakunnan kryptovaluuttasijoittajien keskuudessa. Kuten Coinbase, Binance tarjoaa käyttäjäystävällisen alustan, joka on täydellinen aloittelijoille. Binance ei kuitenkaan tarjoa samanlaista sääntelyä kuin Coinbase, mikä voi olla käänteentekevä tekijä joillekin sijoittajille. Tästä huolimatta Binance on tähän mennessä ollut uskomattoman luotettava ja se on onnistunut välttämään suuria tietoturvaloukkauksia.
Kraken. Kraken on yksi vanhimmista ja vakiintuneimmista toiminnassa olevista kryptovaluuttapörsseistä. Kraken perustettiin vuonna 2011 ja se on selvinnyt myrskystä kryptomarkkinoiden epävakaisuuden suhteen ja on noussut luotetuksi toimijaksi alalla. Kraken tunnetaan alhaisista maksuista ja kehittyneistä kaupankäyntiominaisuuksista, mikä tekee siitä loistavan valinnan kokeneille sijoittajille. Krakenin käyttöliittymä voi kuitenkin olla hämmentävä vasta-alkajille, joten se ei ehkä ole paras valinta vasta-alkajille.
Muita maininnan arvoisia Ethereum-pörssejä ovat muun muassa eToro, Bitpanda, OKX, bitFlyer, Skilling ja PU Prime.
Kuinka luon tilin Ethereum-pörssiin?
Ennen kuin voit aloittaa kaupankäynnin Ethereum-pörssissä, sinun on luotava tili. Prosessi on suhteellisen suoraviivainen, mutta on muutamia asioita, jotka sinun on pidettävä mielessäsi. Ensinnäkin sinun on valittava käyttäjätunnus ja salasana. Varmista, että valitset jonkin turvallisen salasanan, jonka muistat. Sinun on myös annettava sähköpostiosoite. Kun olet antanut nämä tiedot, sinulle lähetetään vahvistussähköposti. Aktivoi tilisi klikkaamalla sähköpostissa olevaa linkkiä.
Onko tilin luonti maksullinen?
Yleensä tilin luominen Ethereum-pörssiin ei ole maksullista. Jotkin pörssit saattavat kuitenkin periä pienen talletus- tai nostomaksun. Lisäksi eetteriä pörssissä ostettaessa tai myytäessä saatetaan periä transaktiomaksuja. Nämä maksut vaihtelevat pörssikohtaisesti ja perustuvat yleensä prosenttiosuuteen transaktion arvosta. Jos esimerkiksi ostaisit 100 euron arvosta eetteriä pörssissä, jossa on 1 prosentin transaktiomaksu, maksaisit siirrosta 1 euron maksun. Kun valitset Ethereum-pörssiä, muista vertailla maksuja ennen tilin luomista.
Mitä dokumentteja tarvitsen tilinluontiin?
Kun luot tilin Ethereum-pörssiin, sinun on annettava joitakin henkilökohtaisia perustietoja sekä joitakin asiakirjoja henkilöllisyytesi todentamiseksi. Tarvitsemasi tarkat asiakirjat voivat vaihdella käyttämästäsi pörssistä riippuen, mutta tyypillisesti niihin kuuluvat kopio valtion myöntämästä henkilöllisyystodistuksesta (kuten passi tai ajokortti) ja osoitetodistus (kuten taloyhtiön lasku tai tiliote). Sinua saatetaan myös pyytää ottamaan selfie henkilöllisyystodistuksesi kanssa. Kun olet luovuttanut kaikki tarvittavat asiakirjat, pääset aloittamaan kaupankäynnin Ethereumilla.
Know Your Customer (KYC) ja Anti-Money Laundering (AML) -käytännöt vaativat pörssejä varmentamaan asiakkaan henkilöllisyyden, ennen kuin he tekevät kauppaa hänen kanssaan. Pörssit käyttävät KYC- ja AML-menettelyjä estääkseen rahanpesun ja terrorismin rahoituksen. Tarkistamalla käyttäjiensä henkilöllisyyden pörssit voivat varmistaa, etteivät ne tietämättään tue laitonta toimintaa. Jos pörssi ei vaadi sinulta tunnistautumista, tulisi hälytyskellojen soida. Tällainen pörssi ei nimittäin noudata lakia ja täten varasi eivät tule olemaan siellä turvassa.
Kuinka talletan rahaa Ethereum-pörssiin?
Rahan tallettaminen Ethereum-pörssiin ei ole lainkaan vaikeaa. Kirjaudu ensin tilillesi sisään ja etsi sitten sivustolta "Talletus"-sivu tai vastaava. Tällä sivulla pääset yleensä ensin valitsemaan summan, jonka haluat tallettaa. Useimmilla pörsseillä on olemassa jokin minimitalletusraja, ota tästä selvää jo etukäteen. Huomaa myös, että siirroista saatetaan periä maksuja pörssin ja / tai maksupalvelusi puolelta.
Kun olet syöttänyt haluamasi summan, valitse maksutapa. Maksutapoja voivat olla esimerkiksi tilisiirto, luottokortti ja PayPalin kaltaiset maksupalvelut. Kun olet valinnut maksutavan ja siirtynyt eteenpäin, sinut ohjataan tavallisesti valitsemasi maksupalvelun omaan järjestelmään saattamaan maksu loppuun. Vahvista maksu tavalliseen tapaan ja jää odottelemaan, että raha ilmestyy tilillesi. Maksutavasta riippuen saldosi voi päivittyä lähes välittömästi tai siinä voi mennä muutamia päiviäkin.
Kuinka käyn kauppaa Ethereum-pörssissä?
Seuraavaksi käymme lyhyesti läpi, mikä Ethereum tarkalleen on ja sen jälkeen annamme sinulle ohjeet kaupantekoon pörssissä.
Mitä olet itse asiassa ostamassa?
Ethereum on julkinen lohkoketjupohjainen hajautettu laskenta-alusta, jossa on älykkäiden sopimusten toimintoja. Ne toimivat täsmälleen ohjelmoidusti ilman petoksen tai kolmannen osapuolen puuttumisen mahdollisuutta. Ethereum tarjoaa hajautetun Turingin täydellisen virtuaalikoneen, Ethereum Virtual Machine (EVM), joka voi suorittaa skriptejä käyttämällä julkisten solmujen kansainvälistä verkostoa. Sitä käytetään hajautettujen sovellusten (dappien) rakentamiseen. Dappit ovat peukaloinnin kestäviä, eikä mikään yksittäinen taho voi hallita niitä. EVM:n ansiosta dappit ovat uskomattoman vastustuskykyisiä hakkerointia ja kolmansien osapuolten häirintää vastaan. Ethereum tarjoaa myös kryptovaluuttapoletin nimeltä Ether (lyhenne ETH), jota voidaan siirtää tilien välillä ja käyttää korvauksena osallistuvien solmujen transaktioiden vahvistamisesta. "Gas" (eli bensa) on sisäinen transaktiohinnoittelumekanismi, jota käytetään roskapostin vähentämiseen ja resurssien jakamiseen verkossa.
Käy kauppaa ethereumilla
Olet perustanut tilisi Ethereum-pörssiin ja tallettanut jonkin verran varoja. Nyt olet valmis aloittamaan kaupankäynnin. Mutta miten? Kerromme sinulle sen nyt.
Kirjaudu sisään tilillesi Ethereum-pörssissä.
Pääsivulla näet luettelon kaikista pareista, jotka ovat käytettävissä kaupankäyntiin. Pari on yksinkertaisesti valuutta, jolla haluat käydä kauppaa ETH:n kanssa. Jos esimerkiksi haluat vaihtaa ETH:n euroon, pari on ETH/EUR. Valitse pari, jolla haluat käydä kauppaa.
Seuraavalla sivulla näet kaksi laatikkoa, joissa lukee "Osta" ja "Myy". Kirjoita "Osta"-ruutuun ETH-määrä, jonka haluat ostaa. Kirjoita sitten "Myy"-ruutuun EUR-määrä, jonka olet valmis myymään "Osta"-ruutuun kirjoittamasi määrän poletteja vastaan.
Kun olet tyytyväinen, vahvista ostotilaus.
Tilauksesi sijoitetaan nyt tilauskirjaan. Muut voivat halutessaan hyväksyä tilauksesi ja käydä kauppaa kanssasi asettamillasi ehdoilla.
Kun toinen käyttäjä hyväksyy tilauksesi, eurosi siirretään hänen lompakkoonsa ja sinä saat vastineeksi ETH:t, jotka halusit ostaa.
Onnittelut! Olet juuri tehnyt ensimmäisen kauppasi Ethereum-pörssissä!
Huomaa, että ostoprosessi voi vaihdella jonkin verran pörsseittäin ja antamamme ohjeet ovat vain suuntaa antavat. Ethereumin ostaminen ei kuitenkaan ole laisinkaan niin vaikeaa, mitä voisi luulla ja ohjeitamme soveltamalla saat varmasti tehtyä kaupat helposti!
Hajauta, hajauta, hajauta
Kun hajautat sijoitustasi, hajautat riskin lähinnä eri omaisuuseriin. Tämä tarkoittaa, että jos yksi omaisuuserä menettää arvoa, muut omaisuuserät voivat ehkä korvata osan tappioista. Hajauttaminen on erityisen tärkeää kryptovaluuttamarkkinoilla, koska digitaaliset omaisuuserät ovat hyvin epävakaita. Pitämällä hallussasi monipuolista kryptovaluuttasalkkua voit minimoida tappiot kurssin romahtaessa.
Lisäksi käyttämällä useita pörssejä ja lompakoita voit myös vähentää koko sijoituksesi hakkeroinnin tai varastamisen mahdollisuutta. Jos pidät kaikki Ethereumisi yhdessä paikassa, panet niin sanotusti kaikki munasi yhteen koriin. Mutta jos hajautat sijoituksesi eri pörsseihin ja lompakoihin, muut varasi ovat turvassa, vaikka yksi niistä vaarantuisi.
Miten Ethereum-sijoituksia voi siis hajauttaa? Useiden pörssien käyttäminen on hyvä tapa. Vaikka yksi pörssi kaatuisi tai joutuisi hakkeroinnin kohteeksi, pääset silti käsiksi varoihisi muilla alustoilla. Lisäksi käyttämällä useita pörssejä voit hyödyntää erilaisia kaupankäyntipareja ja -strategioita. Jotkin pörssit voivat esimerkiksi tarjota ETH/BTC-parit, kun taas toiset tarjoavat ETH/USDT-parit. Käyttämällä eri pörssejä voit varmistaa, että saat Ethereumille parhaan mahdollisen hinnan.
Aivan kuten pörssien kanssa, myös useiden lompakoiden käyttäminen on hyvä tapa hajauttaa riskiä. Voit käyttää yhdistelmää kuumista lompakoista (online-lompakoista) ja kylmistä lompakoista (offline-lompakoista) Ethereumisi säilyttämiseen. Vaikka yksi lompakko katoaisi tai varastettaisiin, pääsisit silti käsiksi varoihisi toisen lompakon kautta.
Sen lisäksi, että voit sijoittaa itse Ethereumiin, voit sijoittaa myös muihin Ethereumin lohkoketjuun perustuviin kryptovaluuttoihin. Markkinoilla on nykyään saatavilla satoja erilaisia tokeneja ja kolikoita, joten vaihtoehtoja on runsaasti. Sijoittamalla eri valuuttoihin voit hajauttaa salkkuasi entisestään ja vähentää riskejäsi.
Tietenkin ehkä paras tapa hajauttaa Ethereum-sijoituksesi on yksinkertaisesti sijoittaa useampaan kuin yhteen asiaan! Voit sijoittaa ETH:hon suoraan tai sijoittaa rahasi ICO:hon tai joukkorahoituskampanjaan. Sijoittamisessa on monia eri tapoja ja on sinun tehtäväsi löytää se, mikä sopii sinulle parhaiten.
Minkälaisia kuluja kaupankäyntiin liittyy?
Kryptovaluuttojen kaupankäynnissä on muutamia asioita, jotka sinun on otettava huomioon ennen kuin aloitat. Ensimmäinen on itse valuutan hinta ja toinen on kaupankäynnin kustannukset. Hahmotamme nyt joitakin Ethereumilla pörssissä käytävään kaupankäyntiin liittyviä kustannuksia.
Transaktiomaksut
Kun ostat tai myyt Ethereumia (tai mitä tahansa muuta kryptovaluuttaa) pörssissä, alusta veloittaa pienen maksun jokaisesta transaktiosta. Tämä maksu on yleensä prosenttiosuus transaktion kokonaisarvosta ja se maksetaan pörssille kaupan helpottamisesta. Jos esimerkiksi ostaisit 1 ETH:n 1 200 eurolla ja transaktiomaksu olisi 1 %, maksaisit 12 euroa maksuja.
On tärkeää huomata, että transaktiomaksut voivat vaihdella suuresti eri pörsseissä. Jotkin alustat veloittavat kiinteät maksut kauppaa kohti, kun taas toiset käyttävät porrastettua järjestelmää, jossa maksut lasketaan prosentteina transaktiosi kokonaisarvosta. Kannattaa siis aina tarkistaa pörssin perimät maksut ennen kryptovaluutan ostamista tai myymistä.
Bensamaksut
Transaktiomaksujen lisäksi joudut maksamaan myös bensamaksuja käydessäsi kauppaa Ethereumista. Bensamaksuilla katetaan Ethereum-verkon käyttökustannukset. Ne maksetaan louhijoille, jotka varmentavat transaktioita verkossa. Maksamasi bensamaksun määrä riippuu transaktiosi koosta ja monimutkaisuudesta.
Nostomaksut
Kun haluat kotiuttaa voittosi ja siirtää ne omaan henkilökohtaiseen lompakkoosi, sinun on lähetettävä nostopyyntö pörssiisi. Useimmissa tapauksissa foorumi veloittaa sitten pienen nostomaksun, jotta pyyntösi voidaan käsitellä. Tämä maksu on yleensä kiinteä, vaikka jotkut pörssit veloittavatkin pienen prosenttiosuuden nostosummasta.
Oletetaan esimerkiksi, että haluat nostaa 1 ETH:n pörssistä, joka veloittaa 0,01 ETH:n nostomaksun. Tässä tapauksessa sinun pitäisi lähettää pörssiin 0,01 ETH, jotta nostopyyntösi käsiteltäisiin. Jälleen kerran, kannattaa aina tarkistaa pörssin nostomaksut, ennen kuin nostat kryptovaluuttaa alustan ulkopuolelle.
Spreadi
Spreadi on ostohinnan ja myyntihinnan välinen ero, jonka pörssi veloittaa sinulta. Jos esimerkiksi Ethereumin ostohinta on 200 dollaria ja myyntihinta 210 dollaria, spreadi on tällöin 10 dollaria. Spreadi voi vaihdella markkinaolosuhteiden ja likviditeetin mukaan. Kun olet ostamassa tai myymässä Ethereumia, huomioi myös spreadin arvo määrittääksesi kokonaiskustannuksesi.
Verot
Lopuksi sinun on otettava huomioon kryptovaluuttaverot. Riippuen lainkäyttöalueestasi, sinua saatetaan vaatia maksamaan veroja kryptovaluuttojen voitoistasi. Suomessa kryptovaluuttojen voitot verotetaan pääomatuloina. Jos siis ostaisit Ethereumia 1000 eurolla ja myisit sen myöhemmin 2000 eurolla, joutuisit maksamaan pääomatuloveroa 1000 euron voitostasi. Kryptovaluuttaverot voivat olla monimutkaisia, joten epävarmassa tilanteessa on tärkeää kysyä neuvoa veroalan ammattilaiselta.
Ovatko Ethereum-pörssit luotettavia?
Kun on kyse mistä tahansa investoinnista, siihen liittyy aina jonkinlainen riski. Mutta jos olet varovainen ja teet läksysi, voit minimoida nämä riskit. Sama pätee myös Ethereumin kaltaisten kryptovaluuttojen kaupankäyntiin. Yksi tärkeimmistä asioista, jotka on otettava huomioon Ethereumilla tai millä tahansa muulla kryptovaluutalla kauppaa käydessä, on käyttämäsi pörssi.
Monille uusille sijoittajille ajatus kovalla työllä ansaittujen rahojensa luovuttamisesta verkkopörssiin voi olla hieman pelottava. Loppujen lopuksi olemme kaikki kuulleet tarinoita hakkeroinneista ja tietomurroista, joiden seurauksena ihmiset ovat menettäneet kaiken. Miten voit siis olla varma, että rahasi ovat turvassa, jos päätät käydä kauppaa Ethereumilla? Nyt tarkastelemme joitakin toimenpiteitä, joita Ethereum-pörssit toteuttavat varmistaakseen alustansa ja rahojesi turvallisuuden. Ymmärtämällä miten nämä pörssit työskentelevät pitääkseen rahasi turvassa, voit tehdä tietoon perustuvia päätöksiä siitä, missä käydä kauppaa Ethereumilla ja muilla kryptovaluutoilla.
Pörssien turvatoimenpiteet
Useimmat pörssit käyttävät niin sanottua "kuuma/kylmä"-lompakkojärjestelmää käyttäjien varojen säilyttämiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että pieni osa pörssin hallussa olevista kokonaisvaroista säilytetään verkossa olevassa "kuumassa" lompakossa helppoja nostoja ja talletuksia varten. Loput varoista säilytetään offline-tilassa "kylmässä" varastossa, mikä tekee niiden hakkeroinnista paljon vaikeampaa (mutta ei mahdotonta).
Kuuma/kylmä-lompakon kaltaisen säilytysjärjestelmän lisäksi useimmat pörssit käyttävät myös useita turvakerroksia, kuten kahden tekijän todennusta (2FA) ja julkisen/yksityisen avaimen salausta. 2FA auttaa varmistamaan, että vain valtuutetut käyttäjät voivat käyttää tiliä, vaikka joku tietäisi salasanan. Julkisen/yksityisen avaimen salauksessa jokaiselle käyttäjälle annetaan yksilöllinen digitaalinen avain, jonka avulla hän voi käyttää tiliään. Tätä avainta on lähes mahdotonta kopioida, joten se tarjoaa ylimääräisen turvakerroksen.
Ei ole kuitenkaan yhdentekevää, missä pörssissä päätät tehdä kauppaa. Seuraavaksi käymme läpi joitakin seikkoja, jotka on hyvä ottaa huomioon luotettavaa pörssiä etsiessä.
Pörssin valinnalla on väliä
Ensimmäinen asia, joka sinun tulisi ottaa huomioon pörssiä valitessasi, on turvallisuus. Tämä on luultavasti tärkein etsittävä asia, sillä jos pörssi ei ole turvallinen, rahasi voivat olla vaarassa. Hyvä tapa tarkistaa pörssin turvallisuus on katsoa, onko se hakkeroitu aiemmin. Voit tehdä tämän tekemällä nopean Google-haun. Jos pörssi on hakkeroitu, se on merkittävä varoitusmerkki ja sinun kannattaa ehdottomasti välttää sen käyttöä.
Aivan kuten kaikessa muussakin elämässä, maineella on merkitystä myös Ethereum pörsseissä. Valitse pörssi, joka on ollut olemassa jo jonkin aikaa ja jolla on hyvä maine käyttäjien keskuudessa. Lue arvosteluja puolueettomilla sivustoilla päästäksesi selvyyteen siitä, minkälaisia kokemuksia ihmisillä on kyseisestä pörssistä ollut. Muista olla hieman skeptinen; liian hyvältä vaikuttavat arvostelut voivat kieliä siitä, että niistä on maksettu. Pieni salapoliisityö auttaa minimoimaan riskejä ja antaa sinulle mielenrauhan tietäen, että käytät luotettavaa alustaa.
Sinun kannattaa ottaa huomioon myös asiakaspalvelu, kun valitset pörssiä. Vahinkoja sattuu ja asioita menee mönkään - pörssit eivät ole tälle immuuneja. Kun on kyse rahasta, on erityisen ikävää joutua odottamaan pitkiä aikoja neuvottomana. Mahdollisten ongelmien ilmaantuessa on tärkeää, että paikalla on joku auttamassa sinua ratkaisemaan ongelman mahdollisimman nopeasti. Suosi pörssejä, joissa asiakaspalvelu on saatavilla useamman eri väylän kautta ja laajoin aukioloajoin.
Siirrä Ethereumit omaan lompakkoon
Jos olet uusi kryptovaluuttojen maailmassa, saatat ihmetellä, miksi Ethereumin siirtäminen lompakkoon on niin tärkeää. Eikö loppujen lopuksi ole aivan yhtä turvallista jättää ne siihen pörssiin, josta ostit ne? Vastaus on selvä ei - ja nyt kerromme miksi.
Puhutaan ensin siitä, mikä kryptovaluutalle tarkoitettu lompakko itse asiassa on. Ethereum-lompakko on digitaalinen lompakko, jonka avulla voit tallentaa, lähettää ja vastaanottaa eetteriä (ETH). Ethereum-lompakko muistuttaa Bitcoin-lompakkoa siinä mielessä, että se on ohjelmisto, joka tallentaa julkiset ja yksityiset avaimesi ja on vuorovaikutuksessa lohkoketjun kanssa, jotta voit lähettää ja vastaanottaa ETH:ta. Lompakossasi ei siis varsinaisesti säilytetä itse valuuttaa, vaan avaimia, joilla pääset niihin käsiksi. Yksityisten avainten tallessa pitäminen on äärettömän tärkeää, sillä jos lompakkosi päätyy vääriin käsiin, pystyt avainten avulla vielä palauttamaan sen.
Miksi sitten ETH tulisi siirtää pörssitililtä mahdollisimman nopeasti Ethereum-lompakkoon? Ensimmäinen ja tärkein syy siirtää Ethereumit lompakkoon on turvallisuus. Kryptovaluuttapörsseihin on aiemminkin murtauduttu ja vaikka ne ovat parantaneet turvatoimiaan sen jälkeen, varasi eivät ole pörssissä parhaassa mahdollisessa turvassa. On aina olemassa riski, että ne varastetaan. Siirtämällä ne omaan lompakkoon pienennät tätä riskiä huomattavasti.
Toinen hyvä syy siirtää Ethereumit omaan lompakkoon on se, että voit hallita niitä paremmin. Kun jätät Ethereumit pörssiin, olet kyseisen pörssin sääntöjen ja määräysten alainen. Mutta kun ne ovat lompakossasi, voit hallita niitä täysin. Voit tehdä niillä mitä haluat - lähettää niitä, vastaanottaa niitä tai pitää niitä hallussasi pitkän aikavälin sijoitustarkoituksiin.
Erityyppiset Ethereum-lompakot
Ethereum-lompakoita on karkeasti neljää päätyyppiä: verkkolompakot, työpöytälompakot, mobiililompakot ja laitteistolompakot. Näistä verkko-, työpöytä- ja mobiililompakot ovat niin sanottuja kuumia lompakoita eli internetiin yhteydessä olevia. Ne ovat yleensä käteviä käyttää, mutta alttiimpia hakkeroinnille. Laitteistolompakoita taas kutsutaan kylmiksi lompakoiksi ja ne ovat kaikista turvallisin, joskin hieman kömpelö, vaihtoehto. Lisäksi on olemassa myös yksi hyvin perinteinen lompakkotyyppi, paperilompakko. Käymme seuraavaksi tarkemmin läpi näitä eri vaihtoehtoja.
Verkkolompakot: Verkkolompakot ovat usein pörssien tarjoamia verkkopalveluja, joiden avulla käyttäjät voivat säilyttää kryptovaluutta-avaimensa verkossa. Ne tarjoavat mukavuutta, koska käyttäjät voivat käyttää varojaan mistä tahansa internet-yhteydellä varustetusta laitteesta nopeasti. Aktiiviselle kaupankäyjälle tämä voi olla houkutteleva vaihtoehto. Nämä lompakot eivät kuitenkaan ole yhtä turvallisia kuin muun tyyppiset lompakot, koska ne ovat selkeästi alttiimpia hakkerihyökkäyksille.
Työpöytälompakot: Työpöydän kryptovaluuttalompakot ovat ohjelmia, jotka lataat ja asennat tietokoneellesi. Työpöytälompakot ovat turvallisempia kuin verkkolompakot, koska ne eivät ole yhteydessä internetiin kaiken aikaa. Ne voidaan kuitenkin edelleen hakkeroida, jos joku pääsee käsiksi tietokoneeseesi.
Mobiililompakot: Mobiilikryptovaluuttalompakot ovat sovelluksia, jotka lataat ja asennat älypuhelimeesi tai tablettiisi. Mobiililompakoiden etuna on se, että ne ovat aina mukanasi, joten voit helposti tehdä transaktioita tien päällä. Ne voidaan kuitenkin edelleen hakkeroida, jos joku pääsee käsiksi laitteeseesi.
Laitteistolompakot: Laitteistolompakot ovat fyysisiä laitteita, jotka on suunniteltu erityisesti kryptovaluutta-avainten tallentamiseen offline-tilassa. Ne tarjoavat vieläkin korkeamman turvallisuustason kuin ohjelmistolompakot, sillä niihin on lähes mahdotonta murtautua. Ne ovat kuitenkin myös kalliimpia ja epäkäytännöllisempiä. Ne edellyttävät, että käyttäjän on pidettävä laitetta mukanaan käyttääkseen varojaan.
Paperilompakot: Paperilompakot ovat yksinkertaisesti paperinpalasia, joihin kryptovaluutta-avaimet on painettu. Ne tarjoavat erittäin korkean turvallisuustason, sillä niitä ei voi hakkeroida. Tämä hyvin perinteinen tapa ei kuitenkaan ole yhtä kätevä kuin muunlaiset tarjolla olevat vaihtoehdot, sillä käyttäjän on huolehdittava niiden turvallisesta säilyttämisestä ja siitä, etteivät ne joudu hukkaan. Painettu teksti myös haalistuu ajan kuluessa.
Ethereum-lompakkoa valitessasi on tärkeää ottaa huomioon tarpeesi ja prioriteettisi. Jos turvallisuus on tärkein huolenaiheesi, laitteistolompakko on paras vaihtoehto sinulle. Jos mukavuus on sinulle tärkeämpää, verkkolompakko saattaa olla sopivampi. Ja jos haluat tasapainon sekä turvallisuuden että mukavuuden välillä, ohjelmistolompakko voi olla oikea valinta. Valitsitpa minkä lompakon tahansa, tee ensin riittävästi taustatutkimusta.
Yhteenveto - plussat ja miinukset
Ethereum-pörssit ovat verkkoalustoja, joiden avulla voit ostaa ja myydä Ethereumia. Ne toimivat sovittamalla yhteen ostajia ja myyjiä ja ottamalla pienen maksun palvelustaan. Saatavilla on monia erilaisia pörssejä, joilla kullakin on omat vahvuutensa ja heikkoutensa.
Plussat
Monet pörssit tarjoavat erilaisia maksutapoja, kuten luottokortteja, pankkisiirtoja ja PayPalia. Näin ne ovat monenlaisten ihmisten saatavilla.
Ne tarjoavat myös erilaisia kryptovaluuttoja, joista valita. Ethereum-pörssit eivät siis suinkaan ole kauppapaikkoja vain Ethereumille. Sijoitussalkun monipuolistaminen kannattaa aina, sillä näin voit tehokkaasti pienentää sijoittamiseen liittyviä riskejä.
Jotkin pörssit tarjoavat myös lisäominaisuuksia, kuten marginaalikauppaa, joka voi auttaa sinua maksimoimaan voittosi.
Miinukset
Pörssien hakkeroinnit ovat yleistymässä. Hakkerit ovat yhä kehittyneempiä ja tämän kaltaiset pörssit ovat heille houkutteleva kohde isojen rahojen ja arkaluonteisten tietojen vuoksi.
Ethereum-pörssit voivat joutua myös valtion sääntelyn kohteeksi. Tämä voi vaikeuttaa rahojen nostamista tai jopa aiheuttaa pörssin sulkemisen kokonaan. Varasi voidaan jäädyttää tai saatat menettää ne kokonaan.
Jos pörssiä ei ylläpidetä kunnolla, siihen voi tulla käyttökatkoksia ja muita teknisiä ongelmia. Tämä voi vaikeuttaa tai jopa tehdä mahdottomaksi ostaa tai myydä silloin, kun haluaisit. Ongelma on vältettävissä käyttämällä hyvämaineista pörssiä.
Ethereumin ostamisessa ja myymisessä on sekä hyviä että huonoja puolia. Pörssit tarjoavat kätevän tavan ostaa ja myydä kryptoa, sillä niissä hyväksytään erilaisia maksutapoja ja kaupattavissa olevia valuuttoja. Ne ovat kuitenkin myös alttiita hakkeroinnille ja hallituksen sääntelylle, mikä voi johtaa varojen menettämiseen tai vaikeuksiin nostaa rahaa tarvittaessa.
Omilla toimillaan voi vaikuttaa paljon siihen, kuinka turvallista kaupankäynti Ethereum-pörsseissä on. Valitsemalla luotettavan toimijan ja säilyttämällä varojaan erillisessä lompakossa on jo turvallisuuden suhteen pitkällä.
Onnea ja menestystä Ethereum-kaupantekoon!