Ethereum Louhinta
Ethereum (ETH) on kryptovaluutta, joka luotiin vuonna 2015. Se muistuttaa Bitcoinia monin tavoin, mutta sillä on myös joitakin keskeisiä eroja. Ethereumilla on oma lohkoketjunsa, mikä tarkoittaa, että sillä on oma verkko tietokoneita, jotka tekevät yhteistyötä transaktioiden suorittamiseksi. Toisin kuin Bitcoin, Ethereum voi tehdä paljon muutakin kuin vain hoitaa rahoitustapahtumia. Uutta Ethereumia tuotetaan louhimalla. Ethereumin louhinta perustuu eräänlaiseen lohkoketjuteknologiaan, johon osallistuvat tuhannet Ethereum-verkkoon liitetyt tietokoneet, joista kukin saa virtuaalivaluutan, etherin, palkkioksi työstään. Ether on Ethereumin oma virtuaalivaluutta eli sitä käytetään maksamiseen Ethereum-verkossa. Etheriä voidaan käyttää tavaroiden ja palveluiden ostamiseen tai kaupankäyntiin muita kryptovaluuttoja vastaan.
Louhijat ratkovat laskennallisesti vaikeita pulmia lohkojen tuottamiseksi, mikä suojaa verkon hyökkäyksiltä. Kun yhä useammat ihmiset louhivat Ethereumia, Ethereumin louhiminen käy yhä vaikeammaksi. Tämä johtuu siitä, että Ethereumin louhijat ratkaisevat matemaattista pulmaa, joka on yhä vaikeampi ratkaista, kun Ethereumia louhitaan yhä enemmän.
Parhaat välittäjät
- 0 Maksutavat/talletustavat
77 % piensijoittajista voi menettää rahaa käydessään kauppaa CFD-tuotteilla tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi.
Miksi ethereumia louhitaan?
Lähes kaikki maailman virtuaalivaluutat luodaan verkkokaivostoiminnaksi kutsutun prosessin avulla. Ethereumin louhinta ei poikkea tästä. Ethereumin kaltaisissa hajautetuissa järjestelmissä on kuitenkin varmistettava, että kaikki ovat samaa mieltä transaktioiden järjestyksestä. Louhijat auttavat tässä ratkaisemalla laskennallisesti vaikeita pulmia lohkojen tuottamiseksi ja suojaamalla verkkoa hyökkäyksiltä. Ethereum-verkkoon liitetyt tietokoneet tekevät siis yhteistyötä kryptovaluutan ylläpitämiseksi.
Suurimmalle osalle Ethereumin louhinnan ensisijainen tavoite on ansaita rahaa. Louhijat saavat tietyn summan palkkioksi jokaisesta Ethereum-lohkoketjuverkon lohkosta, mukaan lukien käyttäjien maksamat transaktiomaksut.
Kuka voi louhia ethereumia?
Teknisesti ottaen kuka tahansa voi louhia Ethereum-verkossa tietokoneellaan. Kaikki eivät kuitenkaan voi louhia etheriä kannattavasti. Vaikka kuka tahansa voi pyörittää louhintaohjelmistoa tietokoneellaan, on epätodennäköistä, että keskivertotietokone ansaitsisi tarpeeksi lohkopalkkioita kattaakseen louhinnasta aiheutuvat kustannukset. Yksittäisessä läppärissä tai PC:ssä ei ole tarpeeksi laskentatehoa ratkaistakseen hash-ongelman turvallisesti. Ethereumin louhinta yksin vaatii yleensä louhintalaitteiston, joka on käytännössä tehokas tietokone, jossa on huipputason näytönohjain. Ethereumin louhijat voivat myös liittyä Ethereumin kaivospooleihin, jotka ovat Ethereumin louhijoiden ryhmiä, jotka työskentelevät yhdessä Ethereumin louhimiseksi. Molemmat Ethereumin louhintamenetelmät eroavat toisistaan kuluttamasi energian ja laskentatehon, kustannusten ja odotetun tuoton suhteen. Etherumin poolikaivostoiminta näyttäisi kuitenkin olevan paras menetelmä aloittelijoille.
Ethereum mainauksen kustannukset ovat korkeita
- Kaivoslaitteiston rakentamiseen ja ylläpitoon tarvittavan laitteiston mahdolliset kustannukset.
- Kaivoslaitteiston sähkökustannukset
- Jos louhit poolissa, louhintapoolit veloittavat yleensä kiinteän prosenttimaksun jokaisesta poolin tuottamasta lohkosta.
- Kaivoslaitteiston tukemiseen tarvittavien laitteiden mahdolliset kustannukset (ilmanvaihto, energiavalvonta, sähköjohdot jne.).
Voit tutkia kaivostoiminnan kannattavuutta tarkemmin käyttämällä kaivostoiminnan laskuria, kuten Etherscanin tarjoamaa laskuria.
Ohjeet Ethereumin louhintaan
Ethereumin louhinta vaatii kalliita
1. Hanki asianmukaiset louhintalaitteistot
Tarvitset tietokoneen ja ohjelmiston, jotta voit louhia Ethereumia. Useimmissa tapauksissa louhijoiden on ostettava oma tietokonelaitteisto voidakseen louhia kannattavasti. Vaikka kuka tahansa voi käyttää tietokoneellaan louhintaohjelmistoa, on epätodennäköistä, että keskivertotietokone ansaitsisi tarpeeksi lohkomaksuja, jotta louhintakustannukset saataisiin katettua. Ennen kuin aloitat Ethereumin louhinnan, inventoi laitteistosi ja varmista, että se on tehtäviensä tasalla. Näytönohjaimesi ja prosessorisi on oltava hyvälaatuisia, tai sinun kannattaa investoida FPGA- tai ASIC-louhintakoneisiin. Kun teet laitteistohankintoja, pidä tehokkuus mielessä, jotta voit maksimoida voittosi.
2.Hanki Ethereum lompakko
Tarvitset lompakon Ethereumin lähettämiseen ja hallintaan. Lompakot ovat sovelluksia, joiden avulla voit olla vuorovaikutuksessa Ethereum-tilisi kanssa.
Kryptovaluuttasektorilla on olemassa kahdenlaisia lompakoita: kuumia ja kylmiä lompakoita. Kuumat lompakot ovat laitteita, jotka on tallennettu internetiin liitettyihin laitteisiin, kuten pöytäkoneeseen tai Mac-tietokoneeseen ja mobiililaitteeseen.
Kylmät lompakot puolestaan tallentavat käyttäjän yksityiset avaimet offline-tilassa. Koska lompakot ovat offline-tilassa, hakkerit eivät voi hyödyntää useita hyökkäyspaikkoja, kuten laitteiden saastuttamista haittaohjelmilla, jotta he pääsisivät käsiksi muiden avaimiin.
3.Liity louhinta pooliin, parannat mahdollisuuksiasi tienata louhintapalkkioita
Pool louhinta on helpoin ja nopein tapa aloittaa Ethereum louhinta. Työskentelet poolissa yhdessä muiden ihmisten kanssa ja jos joku saa hashkoodin oikein, hän jakaa palkkion kaikkien poolin jäsenten kesken.
Tärkeitä tekijöitä, jotka sinun tulisi ottaa huomioon ennen pooliin liittymistä, ovat:
- Poolin koko
- Minimi Payout
- Poolin maksu
Poolin koko määrittää Ethereum-verkosta löytyvien lohkojen määrän ja sen jakamat palkkiot. Kun louhijoiden määrä kasvaa, myös mahdollisuudet saada palkkioita kasvavat. Mitä enemmän ihmisiä, sitä pienempi on kuitenkin osuutesi palkkiosta.
Minimi Payout on vähimmäismäärä Ethereumia, joka sinun on louhittava, ennen kuin se hyvitetään lompakkoosi.
Poolit, joissa on suuri Minimum Payout -prosentti, eivät ole edullisia, koska joudut odottamaan samassa poolissa pidempään ennen kuin saat palkkiosi.
Siksi poolit, joissa on pienet minimimaksut, ovat turvallisempi vaihtoehto. Saat maksun usein sitoutumatta yhteen pooliin liian pitkäksi aikaa.
Jokaiseen pooliin liittyy tietty Pool-maksu. Se on summa, joka sinun on maksettava jatkaaksesi poolin käyttöä. Tämä summa perustuu prosentuaalisesti louhimasi Ethereumin määrään. Se vaihtelee pääasiassa 1-3 prosentin välillä.
4.Hanki Ethereum louhinta ohjelmisto
Ethereumin louhintaohjelmistoa käytetään Ethereum-laitteiston liittämiseen verkkoon ja louhinnan aloittamiseen. Saatavilla on useita erilaisia Ethereumin louhintaohjelmistoja, mutta kaikki ne eivät ole samanlaisia. Jotkin Ethereumin louhintaohjelmistot ovat tehokkaampia kuin toiset, ja jotkin ovat käyttäjäystävällisempiä. Ethereumin louhintaohjelmistoa valittaessa on tärkeää ottaa huomioon seuraavat tekijät:
- Hashrate: Tämä tarkoittaa sitä, kuinka monta hashia Ethereumin louhintaohjelmisto pystyy tuottamaan sekunnissa. Mitä korkeampi hashrate on, sitä todennäköisemmin löydät kelvollisen hashin ja saat palkintoja.
- Yhteensopivuus: Varmista, että valitsemasi Ethereumin louhintaohjelmisto on yhteensopiva laitteistosi kanssa.
- Tehokkuus: Mitä vähemmän energiaa Ethereumin louhintaohjelmisto vaatii, sitä kannattavampaa se on pitkällä aikavälillä.
5.Ethereumin louhinta puhelimella
Pitkään odotetun Ethereum 2.0 päivityksen myötä steikkaus pooleihin voi osallistua vaikkapa puhelimella. Tällöin kyseessä ei ole enää louhinta, vaan POS. Ethereum 2.0 ei ole vielä saatavilla, mutta kun se tulee, se tulee muuttamaan peliä merkittävästi. Ethereumin louhinta puhelimessa on tällä hetkellä mahdollista vain Android-puhelimissa.
Kaikki voivat louhia Ethereumia, mutta harva saa siitä tuottoa
Kuka tahansa voi louhia Ethereumia, mutta todennäköisyys tehdä siitä voittoa on pieni. Ethereum on vaikea kryptovaluutta louhia, koska kilpailu on kovaa ja palkkiot alhaisia. Voittoa saadakseen louhijoiden on saatava käyttöönsä tehokas laitteisto ja oltava osa menestyvää louhintapoolia. Virtuaalivaluuttoja louhimalla sinusta ei todennäköisesti tule yön yli miljonääriä. Kaivostoiminnassa viehättää kuitenkin se, että tietokone tekee suurimman osan työstä. Tämä tarkoittaa, ettei sinun tarvitse miettiä prosessia liikaa.
Ethereum 2.0 päivityksen myötä louhinta loppuu
Ethereum 2.0:n myötä Ethereum-lohkoketju siirtyy Proof-of-Work (PoW) -algoritmista Proof-of-Stake (PoS) -algoritmiin. Tämä johtaa Ethereumin louhinnan vähenemiseen ja siirtyy steikkaamiseen, jota pidetään vähemmän ympäristöä kuormittavana tapana validoida transaktioita ja joka tekee verkosta lähes 100-prosenttisen tehokkaan. Ethereum 2.0:sta on puhuttu melko kauan, mutta vuoden 2020 lopulla otettiin ensimmäiset kunnon askeleet sitä kohti. Päivitys julkaistaan kokonaisuudessaan todennäköisesti vuonna 2023 . Kun se on valmis, nykyinen lohkoketju kytketään pois päältä.
Tekeekö Ethereum 2.0 Ethereumin louhinnan täysin tarpeettomaksi?
Tekeekö Ethereum 2.0 Ethereumin louhinnan täysin tarpeettomaksi?
Ethereumin louhinta on myös tapa ansaita palkintoja Ethereum-verkkoon osallistumisesta. Kun Ethereum 2.0 ilmestyy, louhintaa ei enää tarvita ansaitsemaan palkkioita Ethereum-verkkoon osallistumisesta. POS:ään siirtyminen tarkoittaa sitä, että sen sijaan, että louhijat palkitaan transaktioiden käsittelystä, Ethereum palkitsee ne, joilla on Ethereumia lompakossaan (tunnetaan nimellä "stakers"). Ethereum 2.0 tekee todennäköisesti Ethereumin louhinnan tarpeettomaksi. On kuitenkin mahdollista, että Ethereumin louhintaa voidaan edelleen käyttää keinona käsitellä transaktioita Ethereum-verkossa, jos Ethereumin kysyntä on tarpeeksi suurta.